Studygo.hu

Menü

Laci-BrisbaneSziasztok!


Most csak egy ilyen közöset, aztán majd a személyeseket is később. Csak így egy kicsit gyorsabb, a mondandóm meg úgyis hasonló. 

Sikeresen megérkeztem a 30+ órás repülőutam után. Minden csatlakozás sima volt, bár Sydney-ben azt hittem lekésem a gépet, mert csak szűk másfél óra volt a két gép között. Ebbe bele kellett még venni, hogy meg kell kapni a bőröndöt, vámvizsgálat, elrohanni a másik terminálba, plusz biztonsági ellenőrzés és bevándorlási ellenőrzés. Mindegy, elértem a gépet. Brisbane-ben már vártak az ismerősök, akik miután megkaptam a bőröndömet elvittek egy kicsit kocsikázni, megmutatták hogy hol lesz a suli, elvittek megnézni hogy ők merre laknak, majd hoztak ide a családhoz, ahol az első 28 napomat töltöm.

Amúgy megvagyok, próbálok akklimatizálódni és hozzászokni az itteni világhoz. Holnap jön a következő megmérettetés a sulival kapcsolatban, aztán remélem hogy majd barátokat is szerzek, mert úgy mégis jobban és gyorsabban megy az idő, mint itt egyedül a szobámban. Bár elég sokszor kimozdulok, próbálom felfedezni a környéket. Ezeket az első napokat annyira nem szeretem, mert az átállás eléggé rossz, megvisel és nyűgössé tesz. A gépen aludni nem sokat tudtam, elég kényelmetlen volt. Az út azonban nem volt rossz, semmi rázkódás vagy félelem, hogy valami baj lenne. Csak hosszú volt.

Az idő szuper, minimum hőmérséklet 23 fok, süt a nap, és már le is sült a fejem, mert a minap elmentem a városba és persze nem kentem be magam. Most már ezt is tudom.

Az ismerősök nagyon kedvesek voltak, felajánlották hogy segítenek majd új szállást is keresni. Velük amúgy még a hajón ismerkedtem meg és azóta is folyamatosan emaileztünk.

Ami a halál nekem az a közlekedésük. Fordítva közlekednek, mint mi. Bal oldali és tök furcsa. Sokszor teljesen be vagyok zavarodva. De talán majd hozzászokok ehhez is.


Na ennyit most elsőre, aztán majd folyt. köv. :)))

Puszi és üdv mindenkinek innen a világ másik végéről


Laci / Lacus / Lackó