Studygo.hu

Menü

Krisztina és Sándor - MelbourneAz iskola melyben tanultam a Discover English volt. 

Ez az iskola nyelviskolaként funkcionál, de egy pár hónapja már lehetőség van egyetemi előkészítőre is. Az iskola jól megközelíthető, hisz a városban található. Emlékszem az első napra mikor megérkeztem, a szívem a torkomban dobogott hisz egy szót sem tudtam angolul. Első utam a recepcióra vezetett, ahol is egy igen kedves és segítőkész hölgy fogadott. Készítettek egy fotót, melyet csatoltak a kartonomhoz amit megérkezésemkor nyitottak. Átadták a medibankos borítékot valamint a napi programot. Ezt követően felkísértek egy terembe. Minden tanulóval az első napon íratnak egy tesztet, hogy felmérjék a tudást illetve szóbeli elbeszélgetés is van. Minden pénteken egységesen szintektől függetlenül azonos időben mindenkivel íratnak egy tesztet a héten tanultakból. Ez alapján mérik fel, hogy nyelvtanilag hol tart a diák. A teszt megírását követően 1 óra múlva már meg is mondták mindenkinek, hogy melyik csoportba sorolták be, melyik lesz az osztályterme stb. 5 szinten folyik nyelvoktatás az iskolában. Az iskolában közel 300 diák tanul, bár ez a szám decembertől-márciusig jelentősen megnő, hiszen nyár van. Lehetőség van esti tagozatra is járni. A nappali és az esti osztályokat bármikor váltogathatod. Gondolok itt arra, ha esetleg nappalin kezdted meg az iskolát és közbe munkát találtál átmehetsz esti osztályba is. Ilyen téren az iskola nagyon rugalmas. Minden osztálynak 6 hétig 2 tanárja van, majd cserélődnek a párosok. Ezt szeretik a diákok általában köztük én is, mert változatossá teszi a tanulást. (minden tanár másképp tanít) Ugyanez a cserélődés a recepción is igaz csak ott minden héten más páros volt.Általában 15-20 diák tanul egy osztályban.Téli időszakban előfordul, hogy csak 4-en vannak egy osztályban. (jelzem ezt nagyon szerettem) Minden héten egy nap volt mikor személyes elbeszélgetés volt a tanárral.


Itt lehetőség volt segítséget kérni,ha gondunk volt ill. itt mérte fel a tanár azt, hogy hogy haladunk a kommunikációval. Mennyire sikerül elsajátítani a nyelvet mármint ami a beszélgetést illeti. Az iskola minden héten 2-szer lehetőséget ad arra is, hogy különórákat vegyünk.


Ezek az órák igen igen hasznosak voltak,mert kicsi létszámban tanultunk.


Ezekért az órákért fizetni nem kellett!!!!!!!! Az iskola felszereltségét tekintve jó. Lehetőség volt iskolán belül is utazgatni, múzeumokat látogatni illetve egyéb programokon részt venni, mert az iskola folyamatosan szervezte a programokat. Egy része díjtalan a nagy létszám miatt másrészt fizetős, de nagyon kedvezményes árakon szervezik a kirándulásokat. Szóval az iskola igen sokoldalú és színes. Mindenki a tanároktól a recepciósokig nagyon nagyon kedvesek és segítőkészek voltak!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Örültem, hogy ebbe az iskolába járhattam.


Külön szeretném kiemelni Szellner Krisztinát, aki kifogástalan munkájával hozzájárult az álmunk megvalósításához! Köszönjük szépen Krisztina azt a sok sok segítséget amit adtál és a mai napig is adsz Nekünk! Remélem eme kis beszámolóval valamicskét tudtam segíteni a munkádat, bár a tapasztalataim azt mutatják, hogy Te oly mértékben fel vagy készülve,hogy nem nagyon van rá szükséged! Csatolok néhány fotót is!


Boldog Új Évet kívánunk Neked és Családodnak!


Krisztina és Sanyi