Studygo.hu

Menü

Kriszti - SydneyNe haragudjatok, de nem volt netünk pár hétig, ezert nem jelentkeztem.


Nos, kezdem az elején akkor. Az Etihad légitársasággal jöttünk Bp-Frankfurt-Abu Dhabi-Sydney mindenkinek csak ajánlani tudom, pontosak, udvariasak, az étel is jó 

volt.


Sydney csodaszép!!!

A megélhetésről, az élelmiszer árak kb., mint otthon, ami húzósabb az az albérlet. Mi 15percre lakunk a belvárostól, a vasúthálózat tök jól ki van alakítva, mindenhol megáll szinte a vonat. Nekem a heti vonat jegyem kerül 25 dollárba. Viszonyításképpen az árakról, 12-db-os tojás 2,5 dollár, 2liter tej 2$,a húsok és gyümölcs-zöldség kicsivel drágább, mint otthon. Az emberekről:sok az ázsiai, ahol mi élünk olyan, mintha kis Kínában laknánk :). Az ausztrálok nagyon fura emberek,16 fokban némelyik mezítláb jár és amitől kiráz a hideg a pici gyerek pólóban van meg rövidnadrágban. Egyébként nagyon jól érezzuk magunkat itt. Az iskola is jó nagyon, megvolt az első kis vizsgám is /elég jó lett/. Itt egy fizetésből is simán meg lehet élni, az emberek nem kapkodnak, nyugodtak. Egyszóval nekünk nagyon tetszik itt minden.


Ha valamire meg kíváncsiak vagytok, kérdezzetek nyugodtan. Ja,az órabérek így diákoknál változó, én étteremben dolgozom, ennek órabéréről tudok, az viszont nagyon-nagyon kevés 15-20 dollart adnak/órára.


A növény és állatvilág gyönyörű, itt papagájok repkednek a levegőben, viszont egyetlen dolog van amit nem tudok megszokni,az a csótány, b......szott nagyok, undorítóak, és azt mondjak, hogy nyáron meg több lesz, és repülnek is.