Studygo.hu

Menü

Kati-Zoli-Melbourne
Pozitív, negatív csalódások:

Ami nagyon fura az az, hogy az emberek kedvesek, és sokfélék. Sok nemzet keveredik és ez elsőre fura. Minden nemzetiségű ember más. Más a kultúra és más a viselkedésük. Nos, ebben van negatív és pozitív dolog is. Ki hogyan éli meg.


Ha az ember nem a belvárosban, azaz a cityben lakik, akkor igencsak nem árt egy autó. Ugyan van vonat - ami itt a metró -, meg busz járat is, de sajna nem lehet mindig bízni a pontosságukban. Sőt nyáron még rosszabb a közlekedés ilyen téren. A távolságok nagyok és hozzá kell szokni az utazáshoz. A külvárosokban olcsóbb az albérlet, de ha közösködni szeretsz másokkal a belvárosban is lehet olcsó lakást találni.


A város tiszta, és nehezen lehet eltévedni. A Yarra folyó partja nagyon kellemes sétahely és sok rendezvénynek ad otthont. Mi nem messze tőle egy szép téren égtünk le először (hozzáteszem még csak nagyon meleg sem volt, csak sütött a nap) miközben kivetítőn néztük az Australian Opent.


Viszont ha kimozdul az ember a városból, hihetetlenül szép helyek vannak. Az óceán gyönyörű! A hegyek remek kiránduló helyeket rejtegetnek. Az állatkertek színesek és sok állatot meg lehet érinteni, nagyon interaktív minden. Látni lehet vadon élő kengurukat és koala macikat, és nagyon sok helyen lehet bbq-zni, mert itt nagy kultusza van a kinti sütögetésnek. A gyerekek itt kincset érnek, mindent köréjük terveznek, mindenhez hozzá tudnak érni, élmény nekik egy múzeum vagy állatkert, vagy akvárium.


Az ügyintézés sokszor nehézkes, viszont az ügyintéző mindig jókedvű, még ha kicsit hangosabban beszélsz hozzá, akkor is. Megpróbálják minden helyzetben megoldani a problémát, úgy hogy meg legyél elégedve. De néha több hívást is igényel, mire megoldják. Semmi sem tökéletes. Volt egy elázásunk február elején, az egész ház 10 centi vízben úszott. Persze megértjük, hogy a biztosítónál bolondok háza volt, de akkor is, mi májusban kerültünk sorra, addig igen sok bútorunk, könyvünk mindenünk a garázsban ácsorgott. Nem beszélve, hogy betonon éltünk 3 hónapon keresztül. Persze semmibe sem kötöttek bele, mindent kicseréltek, vagy ha nem tudtak, akkor kifizették.


Az általános szemlélet az, hogy az emberek nem idegesek, mert ha az ember dolgozik meg tud élni.


A legtöbb ember nem tud vezetni, nagyon vigyázni kell az utakon. Érthető, hiszen itt mindenkinek autója van, és tényleg mindenkinek, egy családban akár 2-3 autó is van.


Iskolával kapcsolatos észrevételek


Az AMES Institute ahova járok suliba nagyon jó. A tanárok felkészültek, napi témákat is megdumálunk, minden héten egy témát veszünk át, és ha kell, kimozdulunk a teremből, voltunk már kávézóban, épületeket nézegetni, meg csak leülni jó időben, a parkban a fűre és beszélgetni. Nagyon interaktív, nagy hangsúlyt fektetnek a beszélgetésre, de természetesen nem marad el az írás, olvasás és magnóhallgatás és értelmezés sem. Minden héten vannak tesztek, amelyekkel felmérik mennyit haladtál egy hét alatt. Meg vagyok elégedve az oktatással és ugyan ennél az iskolánál folytatom tanulásomat a jövőben is.


Személyes érzések (felfokozott illetve lehangolt érzelmi állapotokat mi idézett elő)


Mindenki másképp éli meg a honvágyat. Nekünk egy kicsit könnyebb, mert családtagnál lakunk. Kicsit könnyebb, mint egyedül lenni a nagyvilágban. Mi heti szinten beszélünk az otthon maradt családdal, és így könnyebb az itteni életet megszokni. Hiányoznak a barátok és a megszokott otthoni élet, de ha ezen túlteszi magát az ember, akkor megtalálja itt is a helyét. Az internet csodákra képes, kicsit kisebb így a honvágy.


A hétvége a legrosszabb, mert akkor nincs suli, nincs elfoglaltság, ezért az ember egy kicsit magányosnak érzi magát, barátok és esti megszokott program nélkül. De rá kell jönni, hogy itt is vannak pubok, emberek, akik szórakoznak és barátokat is lehet szerezni. A belvárosban igen élénk az éjszakai élet!


Néhány szó pedig a StudyGo-ról:


A StudyGo nekünk nagy segítségünkre volt. Egyik ismerősünktől hallottunk a cégről, egyből fel is vettük velük a kapcsolatot. Egy pár levélváltás után úgy döntöttünk hasznosabb a személyes találkozás. Egy igen kellemes környezetbe csöppentünk, nagyon kedves és segítőkész kollégákkal. A cégnél mindent megtettek, hogy sikeres vízumkérelmet nyújthassunk be. Hamar kértek ajánlatokat az iskoláktól, a leveleinkre egyből választ kaptunk, kérdéseinkre mindig válaszoltak. A vízumunk hosszabbításához is a StudyGo-t választottuk, és rajtuk keresztül adtuk be a hosszabbításhoz szükséges papírokat. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a StudyGo-t.

Nagyon szépen köszönjük a segítséget és további sikereket kívánunk!

Zoli és Kati