Studygo.hu

Menü

Választott ország: Anglia

AngliárólA Brit-sziget legismertebb területe, az Egyesült Királyság legnagyobb és legnépesebb tagja. Wales és Skócia határolja, melyek szintén nem önállóak, hanem az Egyesült Királyság részei. Nevét az angolokról kapta, egy germán népcsoportról, akik az V. és VI. században telepedtek le ezen a területen. Legnagyobb városa London, mely egyben az Egyesült Királyság fővárosa is.


Észak-Anglia

CastleÉszak-Anglia tagolt tengerpartja, főúri kastélyai, a katedrálisok felejthetetlen élményt nyújtanak. Hadrianus fala i.sz. 120 körül épült, hogy a rómaiakat megvédje a piktek támadásától. Az országot keresztben átszelő fal áthaladt a Northumberland nemzeti parkon is. A Yorkshire Dales Nemzeti Park nagyszerű kirándulóútjai megművelt földeket és olyan festői falvakat érintenek, mint Thwate Swaledale-ben. A Walker Art Gallery Észak-Anglia egyik gyöngyszeme. A Liverpooli Múzeum nemzetközi hírű gyűjteményében egyaránt helyet kaptak a régi mesterek és a modern művészek. Durham katedrálisa a normann építészet egyik legszebb alkotása. A Fountains Abbey Észak-Anglia egyik legszebb épületegyüttese. York jelentős történelmi emlékekkel büszkélkedhet a középkortól a György-korig.


Délkelet-Anglia

Az egész éven át tartó népszerűsége ellenére is megőrizte kifinomult hangulatát. Amikor a XVIII. század közepén a fürdőzés divatba jött, Brighton lett Anglia első számú tengerparti üdülőhelye.


Délnyugat-Anglia

Az Atlanti-óceán és a La Manche-csatorna közé hosszan benyúló, elkeskenyedő félsziget, melynek csücske, Britannia legnyugatibb pontja, a Land’s End.


Közép-Anglia

National ParkGyönyörű tájak és kiterjedt iparvidékek jellemzik Közép-Angliát. A Tissington Trail a Peack District festői vidékén visz körbe és közben bepillantást ad a kútdíszes ősi hagyományokba. Az Ironbridge Gorge, ahol az ipari forradalom megszületett, ma a világörökség része. A Voltswold-dombság gyönyörű házaihoz a középkorban a gyapjúkereskedelem adta az anyagi fedezetet és a helyi mészkő az építőanyag. Warwick vára az erős középkori erődök és a vidéki kastélyok ötvözete. Bástyák, mellvédek, várbörtön és fényűző lakosztályok. A Burghley House épülettömbje messzire ellátszik. A Lincoln katedrálisa uralja az ősi városképet. Chatsworth House parkjának köszönheti hírnevét.