Studygo.hu

Menü

Évi-Melbourne


 

Én az ausztrál barátomhoz jöttem Melbourne-be 2011 szeptemberében. Már voltam korábban Ausztráliában, úgyhogy tudtam, hogy mire számítsak. 

Szerencsére munkát könnyen kaptam. Érdemes interneten, újságokban böngészni a hirdetéseket, vagy akár önéletrajzzal körbejárni a helyeket.

Diákvízummal sajnos nehéz irodai munkát kapni, de nem lehetetlen. Minden sokkal könnyebben megy, ha az embernek van baráti köre és ismeretsége.

Angol nyelvtudás nélkül, vagy alapszintű angollal csak olyan munkát lehet kapni ahol tényleg nem kell beszélni. Pl.: autómosó

Nagyon szeretem a melbourne-i tengerpartokat, kávézókat. Rengetek gyümölcsöt lehet kapni és tengergyümölcséből is óriási a választék, az utóbbi azon kevés dolgok egyike ami olcsóbb mint Magyarországon.

Először egy ausztrál multihoz mentem el dolgozni, ők nem voltak rugalmasak beosztás szempontból és mindent nagyon nehéz volt intézni(adózás, szabadság stb.)

Én inkább ajánlom, a kisebb cégeket, családi vállalkozásokat, sokkal rugalmasabbak és tárgyalóképesebbek.

Az iskola (Carrick) nem megerőltető, ha az ember betartja a szabályokat könnyen meg lehet felelni. A tárgyak minimum 50%-át kell teljesíteni ahhoz, hogy megfeleljünk a vízumkövetelményeknek.


Én szeretek Ausztráliában élni, itt mindenki pozitív és vidám, még a bolti pénztárosnak is mindig van egy kedves szava. 

Sok minden hiányzik Európából és nehéz egyeztetni, hogy tudjak beszélni a családdal, barátokkal, de mindennek van nehéz oldala. Összességében nagyon jó döntés volt, hogy idejöttem Melbourne-be az angoltudásom rengeteget fejlődött, sokkal önállóbb lettem, és megtanultam beilleszkedni egy multikulturális társadalomba.


Puszi
Évi