Studygo.hu

Menü

Botond - MelbourneJanuárban érkeztem Melbourne-be. 

Szerencsére volt rögtön hova mennem a reptérről, mert volt ismerős, aki összehúzta magát így ki tudott gazdálkodni egy extra szobát. Másfél hónapig voltam ott, mert a főbérlő eladta a házat. Másfél hónap elég volt, hogy olyan barátokat szerezzek, akik akár be is fogadnak. Ez megmutatja, hogy mennyire nyitottak az ausztrálok (bár én ezt tapasztaltam Amerikában is.) Kerítések is alacsonyak, ha egyáltalán vannak a házak közt, nincs akkora stressz mint otthon, sokkal nagyobb a jólét. Pesten találkoztam sok ausztrállal, akik csak fogták magukat és körbeutazták Európát és mindig is érdekelt, mindig is meg akartam tapasztalni azt a jólétet, ami lehetővé teszi nekik, hogy csak úgy átjöjjenek a világ másik felére egy évre, vagy akár többre. És tényleg igaz, mármint a jólét dolog. Általában 15 dollár alatt sehol nem fizetnek óránként. Bár a bérek magasak, az élet is sokkal drágább! Pl. $6.56 egy napi bérlet az 1-es zónában, de ha a 2-eset is használod akkor 11.06, ami szerintem irreális. Én $42 körül költök csak a tömegközlekedésre hetente.... A kaja is jóval drágább, mint otthon és ha van munkád észrevétlenül megy a pénz. Az első hónap nehéz volt, kapcsolatok révén sikerült csak munkát találni. Kicsit csalódás volt, mert arra számítottam, hogy itt tényleg könnyű lesz munkát találni, de nem. Főleg olyat nem, ami passzol a sulival is. Az itteni magyarok nagyon barátságosak, sokat segítettek az elején, járok egy magyarok alapította fociklubba, rendes bajnokság, bár a meccseken nem tudok játszani, mert szombaton dolgozom. Legkönnyebben különben a vendéglátásban lehet elhelyezkedni.


A várost még csak 3x hagytam el. Philip Island nagy élmény volt, kenguru etetés, stb. 12 Apostles szintén. Az egész Great Ocean Road gyönyörű! És egyszer elmentem Bendigoba, egy régi bányász város, sok kínai jött anno az 1850 es években az arany miatt. Ami csalódás, hogy Victoria államban illegális koalát fogni. Az egyetlen hely ahol lehet koalás képed az a Koala sanctuary Brisbane-ben, szóval oda el kell majd menni, bár úgyis útba esik a Great Barrier Reef fele, ami MUST


Terv még Tasmánia és esetleg az Uluru. De előbb USA aztán Ausztrália. Overall, nagy kaland ez az egész és nagyon nem bántam meg, de jóval nehezebb az egész, mint gondoltam. Az első hónap nagyon nehéz volt, de utána minden a legszerencsésebben alakult számomra.


Botond