Studygo.hu

Mutatom az új ausztrál tanuló vízum változásokat:

2016. Május 26.

Ausztrál tanuló vízum változások 2016 július 1-től!



Ausztrália vízumrendszere kiemelkedő világviszonylatban is, és bár jól képzett munkaerőre folyamatosan szüksége van, nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy évente dollár milliókat hajt be az ország különböző ideiglenes vízumokból is...

Ilyen példának okáért a tanuló vízum is, mely az ország 3. legnagyobb bevételt hozó szekciója pillanatnyilag is.

Az új változások részben megkönnyítik magát a vízumigénylést, részben pedig megnehezítik majd a kontrollálatlan vagy illegális bevándorlók tömeges érkezését főleg a harmadik országokból. (India, Afrika, Románia stb.stb)


Röviden pontokba szedtem a változásokat:

  • - az SVP-t felváltja az SSVF rendszer
  • - eltörlik az Assessment szinteket
  • - az első tanuló vízumot Ausztrálián belül is lehet igényelni (amikor már ott van a diák)
  • - az ELICOS programok study vízuma nincs időben korlátozva
  • - mostantól csak egy subclass (500) van. és mindenki erre jelentkezik
  • - csak online igénylés van
  • - igazolni kell az angol nyelvtudást (VET és felsőoktatási kurzusokhoz) és az anyagi hátteret
  • - a jelentkezőnek meg kell felelnie a Genuine Temporary Entrant (GTE) kritériának, ami a jelentkező hátterét vizsgálja, úgy mint a körülményeit, immigrációs történelmét és egyéb lényeges dolgokat, amiből látják, hogy valóban tanulni megy Ausztráliába
  • - igazolni, hogy kell, hogy egy regisztrált kurzuson fog részt venni
  • - jó egészségnek örvend és nem büntetett előéletű

A jelentkező anya országa és az iskola kockázati besorolása alapján két opciója lesz a jelentkezésnek:
- ha a fentiek rendben vannak, akkor igazolni kell a pénzügyi hátteret, valamint fel kell mutatni a CoE-t (amivel már igazolta, hogy fel van véve és az angol nyelvi szintje megfelelő)
- ha a fentiek nincsnek rendben, akkor további pénzügyi információkat kell benyújtani

Ezek a besorolások nem lesznek publikusak, de az Immigration honlapján lesz egy kereső, ami mutatja, hogy a jelentkezőknek milyen követelményeknek kell majd megfelelniük. (ez május végétől lesz elérhető.)


Bővebben angolul az immigration honlapján találhattok róla infókat:

Összes cikk megtekintése