Studygo.hu

Mi is az a nyelvi utazás és miért érdemes külföldön nyelvet tanulni?

2017. Április 19.

5 érv, ami a külföldi nyelvtanulás mellett szól:


Megismersz egy idegen kultúrát

Kóstold meg a francia sajtokat, a hamisítatlan olasz pizzát, a zamatos spanyol borokat és a német fehér kolbászt, miközben csak úgy ragadnak rád az új szavak. Az utazás során megismered egy ország életének mindennapjait, felfedezed hagyományait, szokásait. Ezáltal látóköröd is bővül, önállóbb és magabiztosabb leszel.


Külföldi tapasztalatot szerzel

A külföldi tanulmányok mindig jól mutatnak az önéletrajzban, legyen szó friss végzősről vagy újabb kihívásokra vágyó, tapasztalt álláskeresőről. Már szinte mindenhol alapkövetelmény egy vagy több idegen nyelv ismerete, ezért egy ilyen tanfolyam garantáltan visszatérülő befektetést jelent a jövődbe.


Összekötöd a kellemest a hasznossal

Ha arról álmodozol, hogy nyáron, a homokos tengerparton sütteted a hasad vagy hegyi túrára indulsz egy mesés tájon, ugyanakkor imádsz nyelvet tanulni (vagy csak szükséged van idegen nyelvismeretre), akkor a nyelvi utazást neked találták ki. A kirándulás sokkal izgalmasabb, ha bevezetnek a nyelv és kultúra ismeretébe, a külföldi nyelvtanfolyam pedig érdekesebbé válik, ha azonnal használatba kerülnek a tanultak.


Új kapcsolatokat építesz

Ismerkedj a világ bármely pontjáról érkező utazókkal, akik hozzád hasonló céllal zarándokoltak az adott országba. Rögtön meglesznek a közös kapcsolódási pontok, közös élmények és észrevétlenül is magabiztosabban és folyékonyabban beszélsz. Lehet, hogy életre szóló barátságokat kötsz vagy csak teljesen új szemmel látod majd a világot.


Sokkal hamarabb megtanulod a nyelvet

A német tanulás Németországban vagy az angol tanulás Angliában sokkal hatékonyabb, mintha egy hazai suliban vagy otthon vágnál neki a nagy feladatnak. Gondolj bele, hogy sajátítottad el az anyanyelved: nem kellett külön erőfeszítést tenned, egyszerűen csak naphosszat azok között voltál, akik beszélték a nyelvet. Hétköznapi szituációkkal találkoztál és lassan te is képes voltál hangot adni gondolataidnak. A külföldi nyelvtanulás is ehhez hasonlóan történik. Egyrészt a nyelviskolában bővül szókincsed és nyelvtani ismereteid, másrészt az órák utáni szabadidős programok során gyakorlatba ülteted és továbbfejleszted a tanultakat.

 

Felkeltettük az érdeklődésed? A Sprachcaffe külföldi nyelviskola 7 nyelven (angol, német, francia, spanyol, olasz, kínai, arab), világszerte 30 nyelviskolában kínál külföldi nyelvtanfolyamokat fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. Olyan helyeken tanulhatsz, mint London, Párizs, New York, Firenze, Barcelona, Frankfurt stb. Élj te is a lehetőséggel!

Összes cikk megtekintése