Studygo.hu

Kriszta Ausztráliában 8

2015. December 08.

Mai reggel azzal a biztos tudattal ébredtem fel, hogy este már nem itt alszom el. Mi több, valahol a levegőben, egy másik kontinens felett húzom a csíkot…

Egyik szemem sír, a másik nevet.

Borzasztóan szeretném összeölelgetni a lányaimat, nagyon hiányoznak, ezért már alig várom az indulást.

Ugyanakkor, amikor az ember a szürke hétköznapokból kiszakadva a bolygó másik oldalára "kényszerül" dolgozni, igyekszik minden percet kihasználni, hogy a lehető legtöbb időt arra fordítsa, ami gyarapítja vagy az üzleti életet, vagy a relaxációt szolgálja. Ennél fogva egy perc szabadidőm nem volt ittlétem alatt.

Kivételezett helyzetemnek köszönhetően, nem utazással töltöttem a szabad perceket, hanem jó barátom jóvoltából, autóval járhattam be Sydney-t és környékét.

Ez az, amit majd minden ide érkező diákunk látni és élvezni fog. Ez lesz az élete. Persze ne essünk túlzásokba! Sajnos itt sincs kolbászból a kerítés, és bizony amíg turista vagy tanuló vízummal érkezik ide bárki is, nagyon nehéz hónapoknak, esetleg éveknek néz elébe.

A megváltás akkor jön majd el, ha teljes jogú állampolgár vagy legalábbis állandó lakos válik belőle. Amikor majd teljes munkaidőben tud dolgozni.

Ittlétem alatt sikerült az összes olyan "csatornát" megnyitni, amikre az első hónapokban szüksége lehet bárkinek. Ez persze önmagában nem garancia a sikerre. Ismerek saját és mások diákjai közt is szomorú történeteket, de azt a lehetőséget, amit Ausztrália nyújt az állampolgárainak, mi otthon sajnos évek múlva sem élvezhetjük majd.

Szombaton tartandó előadásunkra a létszám megtelt, de várok mindenkit irodánkban jövő hét hétfőtől Budapesten.

Addig is mindenkinek kellemes hetet kívánok! :)


Összes cikk megtekintése