Studygo.hu

Kriszta Ausztráliában 3

2015. December 08.

és sok iskolának a marketingesével találkoztam, sok új jó hírem lesz mindazok számára, akik elhatároztak már, hogy kivándorolnak Ausztráliába, vagy csak eltöltenének néhány hónapot, évet, de még érdemben nem tettek lépéseket. Keressenek minket bátran!!!

Utoljára 4 éve voltam itt, és ahogy nem látom mindennap az "utca emberét" látszik igazán, hogy mennyit változott is a világ ennyi idő alatt. Hogyan foglalnak teret a legújabb technikák, mik az új divatirányzatok az építészetben, stb.
Ugyanakkor, jó érzéssel töltött el olyanokat látni, amik semmit nem változtak az elmúlt években: hogy a zebrán minden oldalról egyszerre mennek át az emberek, hogy a zebrára csak ránézek és megáll az autó, hogy átengedjen, hogy az emberek az utcán magától értetődőnek tartják, hogy van szemetes és oda kell bedobni a hulladékot, és a "kisázsia" édeskés-savanyú illata a rengeteg bazárral.
Egy nap alatt egy egész évszak megfordult ma. Reggel kellemes tavaszi levegő, napközben gyönyörű napsütés, délután jégeső, vihar és este hűvös szél...

Mindenesetre nagyon élveztem a mai napot. Egyedül bóklásztam Sydney utcáin beszerezve a családi apró ajándékokat, és közben elméláztam azon, hogy az itt elő emberek átlagosan 4-6 ezer dollár körül keresnek, és az árak nem sokkal magasabbak, mint otthon. Az élelmiszer néhol kifejezetten olcsóbb, mint nálunk, de az üzemanyag 1,4-s árával 50 dollárból (kb. 10-12 ezer HUF) tele lehet tankolni az autót. Igaz, az ingatlan lényegesen drágább, mint nálunk, és állítólag a cigeretta is sokkal, de a hétköznapi ember csak munkaidőben dolgozik, és ezért megkapja a fizetését. Pénteken 4-kor mar alig lehet valakit bent találni az irodákban. A fiatalok szinte kiözönlenek az utcákra, hatalmas tömeg keresi az esti szórakozáshoz legideálisabb helyet, már hét közben is.
Nem felejtették el, hogy nem mi vagyunk a munkáért, hanem a munka van értünk. Nem nyomorgatja őket az állam, hanem segíti. Tisztában vannak a fejesek vele, hogy ha nem ürít a szolga, nem eszik az úr!!!
Egyszóval napsütéses nyári időben jó érzés volt egész nap a semmit csinálni. Otthon ez nagyon nem megy!!!

Kívánom mindenkinek, hogy átélje mindezt, mert "csudijó" kis ország ez az Ausztrália!!!


Összes cikk megtekintése