Studygo.hu

Menü

Attila - BrisbaneSziasztok Kedves StudyGo-s Lányok!


Immáron Brisbane-ből jelentkezünk … itt vagyunk végre! Múlt héten szombaton reggel érkeztünk meg (Singapore-ból). Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az ismerőseim, akik 14 éve itt élnek befogadtak minket egy rövid időre, amíg a szállásunkat meg nem oldjuk. 

Rengeteg mindenben segítenek, és azt hiszem emiatt tényleg nagyon lucky man-ek vagyunk, azokkal szemben, akiknek maguknak kell mindent első perctől intézni. Ettől függetlenül nagyon furán érezzük magunkat egyelőre, persze pozitív értelemben.


Singapore-ról nem írok sokat, minden esetre nagyon jó ötlet volt megállni ott! A város nagyon fejlett, (kis túlzással) ennyi hightech dolgot nem láttunk életünkben összesen, mint itt három nap alatt. Nagyon szuper. Szinte mindent sikerült végignéznünk, amit itt érdemes. Csak néhány: Little India, China Town, Marina Bay Hotel & Skypark stb. Leginkább a Botanical Garden és ezen belül az Orchid Garden tetszett a legjobban. Ezek valami fantasztikusak voltak! Singapore-ba érkezéskor nem volt semmi probléma, kicsit nehezen boldogultunk a metróval, jobban mondva a reptértől a metróig való eljutással, de végül sikerült. Valójában logikus, de sajnos eléggé fáradtak voltunk sok csomaggal a nyakunkban. Meleg az volt rendesen. Az utánunk indulóknak üzenjük, hogy tényleg érdemes megállni Singapore-ban.


Nekünk fejtörést okozott, hogy vajon mennyi csomagot is vihetünk. Nos, mi vittünk 23 kg-ot a nagy bőröndben + a szabványos kézi poggyászt, amit a fedélzetre felengednek + a laptop táska. Ezzel sem a szingapúriak sem pedig az ausztrálok nem foglalkoztak.


Az ausztrál belépéskor azért volt kis izgalom. Nem volt szükség semmi más doksira az útlevélen kívül, legalábbis tőlünk nem kértek. Szóval a sorban állás után jött a beléptetés, és a beléptető tiszt átadott egy másik tisztnek. Itt jött az izgis rész. Mindkettőnket félrehívtak, és nekiálltak faggatni bennünket. Külön-külön. Utólag rájöttem, hogy ezek tesztkérdések voltak. Ilyen kérdések voltak: Miért jöttünk az országba? Meddig szándékozunk itt tartózkodni? Melyik iskolába és mikortól fogok járni? Milyen időtartamú a képzés? Az egyetemen mit fogok tanulni? Melyik egyetemen? Hol van az egyetem? (ezt nem tudtam, és azt mondtam, hogy sorry, de még nem tudom, talán majd később.) Hol fogunk lakni? Ki az illető aki fogad bennünket, és hol lakik? Milyen családi viszonyban vagyunk vele? Kicsit ijesztő volt, de végül megköszönték és továbbengedtek bennünket.


A csomagellenőrzés annyiból állt, hogy a beagle kutyák körülszaglásztak bennünket és a csomagokat. Volt nálunk jópár doboz gyógyszer, ami be volt jelölve a beutazó kártyán (és a háziorvos igazolása is megvolt), mégsem nézték meg. Bejelöltük a csokit és a bort is, de ezt csak szóban kérdezték. Összességében szerintem szerencsések voltunk, mert a gép landolásától számolva 1 óra 15 perc alatt már kint voltunk a parkolóban.


Szombat egy kicsit kómásan telt és a vasárnap is, de szombaton már meg is vettük a SIM-kártyákat (Vodafonos, a kártya 2 dollár, 30 dolláros feltöltés, 27 dollárért) vasárnap az utazási bérletet (Go-Card, ez 30 dollár, amiből 25 leutazható, 5 dollár depozit, ami visszajár, ha leadjuk a kártyát). Hétfőn voltunk bankszámlát nyitni, a Westpac-bankot ajánlották a Kaplannél, talán itt vannak a legkedvezőbb díjak is. Az adókártyát online igényeltük meg (tényleg egyszerűbb), de ma be is mentünk az irodába, mert egy helyen a Mo-i lakcím helyett az ittenit írtuk. Azt mondták nem gond. Voltam a suliban is, kedvesek voltak. Mondták, hogy örülnek, hogy itt vagyok, menjek 27-én amikor kezdődik a suli 8:50-re. Igazából azt szerettem volna, ha a diákigazolványt kiadják hamarabb, mert ezzel kedvezményeket lehetne igénybe venni (pl. utazás 50%). De csak majd 27-én adják ki


A városban még nem nagyon néztünk szét, csak a szűk belvárosban, mert a 32 fokban ez észbontó lett volna. Így is kikészültünk. Most keressük a lakhelyünket és lassan a munkahelyeinket is. Szerintünk nem lesz ezzel gond.

Nektek minden jót és további sok sikert!

Attila